Hyra skylift

Posted on: 2020-09-30

Vanligt uttryck när man ska utföra ett arbeta på hög höjd är att man ska hyra skylift. Det man bör tänka på när det gäller skylift är att det är ett begrepp som innefattar ett flertal olika lifftyper.

Den typ av lift man kanske oftast accessionerar med ordet skylift är så kallad släpvagnslift. En släpvagnslift dras efter bilen och har stödben som använda under arbetets gång. Den lämpar sig väl vid begränsat och de flesta modeller är oftast lätta i förhållande till andra lifttyper, vilket är en fördel om underlaget är känsligt.

Billiftar är smidiga att flytta och är därför fördelaktiga när kortare jobb skall utföras på ett eller många ställen. De flesta billiftar har stödben och är mindre känsliga för ojämna underlag än vad de flesta andra liftmodeller är. Det finns även billiftar som kan användas utan att stödben behöver ansättas. Den typen kallas ofta för elverkslift eller lamplift, för att den är vanlig vid arbeten på gatubelysning o dyl.

Bomliftar finns med batteri eller diesel. Dieseldrivna liftar är enbart för utomhusbruk och finns i mer eller mindre terränggående varianter. Batteridrivna bomliftar är främst avsedda för inomhusbruk, men om underlaget är hårt och plant kan de även användas utomhus. Bomliftarna körs från korgen och stödben behövs inte. Modellen har bra räckvidd och är fördelaktig jämfört bil- och släpvagnsliftar när lite längre jobb skall utföras på en och samma plats.

Saxliftar finns med batteri eller dieseldrift. De dieseldrivna är främst avsedda för utomhusbruk och finns i mer eller mindre terränggående varianter. De batteridrivna är främst avsedda för inomhusbruk. En saxlift har en stor korg, eller plattform, från vilken den körs och är ett smidigt alternativ till byggställningar. Vissa modeller är utrustade med stödben, vilket medger arbete på ojämna underlag.

Pelarliftar är batteridrivna och främst avsedda för inomhusbruk. Pelarliftar består av ett chassi med en rakt upp utskjutbar pelare på vilken korgen sitter. Vissa pelarliftar är utrustade med en så kallad jibb-arm. Fördelen med en jibb-arm är att man inte behöver befinna sig ända intill objektet man skall arbeta på. Pelarliftar är små och smidiga och lämpar sig väl för arbeten i fabrikslokaler, lager, varuhus och är ett bra och smidigt alternativ till mindre byggställningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.